У Рівному в різних мікрорайонах триває демонтаж бордюрів із зернистого граніту, причому абсолютно гладеньких, без пошкоджень і тріщин. Замість них комунальні служби міста встановлюють дешеві бетонні. Це й стало темою інформаційного запиту Рівненської обласної організації УНП до міського голови Рівного Володимира Хомка. Така заміна бордюрів з граніту, який є вічним матеріалом, м’яко кажучи, здивувала і пересічних городян. Чому такою «реконструкцією» досі не зацікавились компетентні органи? Адже у місті є нагальніші проблеми, на які у міській казні бракує коштів.
І все ж міський голова, мабуть, згадавши про нещодавно прийнятий закон про доступ до публічної інформації, все-таки відповів на інформаційний запит РОО УНП. Він повідомив, що «експлуатація гранітних бордюрних каменів здійснюється до моменту збереження ними технічних та естетичних параметрів, згідно з державними будівельними нормами». Володимир Хомко, якого свого часу запросив на посаду керівника «Рівнеоблводоканалу» нині покійний керівник РОО УНП Василь Червоній, все ж не втримався, щоб не пустити шпильку на адресу тієї політичної сили, підтримку якої він мав свого часу. Бо завершив свою відповідь комерційною пропозицією: «...якщо РОО УНП зацікавлена у придбанні демонтованих бордюрів, міська влада готова сприяти їх реалізації для потреб Вашої партії за прийнятними цінами».
Не позбавлена гумору голова РОО УНП Світлана Ніколіна відповіла міському голові Рівного теж гостро: «Якщо Володимир Євгенович заплутався на посаді міського голови і вважає, що діяльність політичної партії зводиться до вимощування приватних подвір’їв гранітом, то він помиляється. Статут такого не передбачає. Наразі ми можемо розглядати питання експлуатації бордюрів в політичних цілях, але виключно у революційний час під час зведення барикад. І якщо влада й надалі вважатиме народ за бидло, настане цей час вже скоро. Але це вже без пана Хомка».
Надіславши міському голові Рівного В. Хомку ще один інформаційний запит, РОО УНП, схоже, все-таки збирається з’ясувати, куди міські чиновники поділи демонтовані гранітні бордюри. Цікаво дізнатись про це і далеким від політики рівнянам.
Рівне.