У Дніпропетровську співробітники СБУ викрили факт самовільного захоплення близько трьох з половиною гектарів земельних ділянок майже в центрі міста.
Слідство з’ясувало, що з 2001 року директор одного комерційного підприємства, порушуючи вимоги Земельного кодексу України, почав використовувати цю землю для розміщення ринку будівельних матеріалів та автостоянки без оформлення належних документів і рішення органу місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або користування (оренду).
Розмір завданої державі шкоди у вигляді несплати орендної плати за землю становить майже 1 мільйон 750 тисяч гривень. Але заробив бізнесмен на цих ділянках за десять років, імовірно, набагато більше. За матеріалами СБУ прокуратурою Амур-Нижньодніпровського району стосовно директора комерційного підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 197-1 (самовільне заняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального кодексу України.