На схованку з документами формувань ОУН-УПА 1947—1948 років натрапив у Дубенському районі активіст пошукової групи українського козацтва «Волинська Січ» Микола Музичук. Документи, упаковані в чотирнадцять герметичних пакетів, перебували в не менш герметично закритому молочному бідоні, відтак за шість із лишком десятиліть непогано збереглися. Всі пакети опломбовані сургучевою печаткою, на багатьох із них грифи: «строго довірчо», «тільки для службового вжитку».
Знайдені матеріали було передано в Інститут дослідів Волині, що діє при Рівненському краєзнавчому музеї. Наразі там тривають розшифрувально-дослідницькі роботи. Початковими результатами науковці поділилися на першій презентації знайденої документації.
— Документальний архів добре зберігся, 85 відсотків піддається прочитанню, — розповідає науковий співробітник інституту Ігор Марчук. — Це в основному документи служби безпеки ОУН Кременецького надрайону. 
Окрім нормативних документів СБ ОУН, слідчо-оперативних звітів, інструкцій з організації агентурної мережі в районі та її вертикальної будови, матеріалів вишкільного та пропагандистського характеру, вони також містять велику кількість фактів про репресивні заходи, терор, побори та інші численні злочини НКВС-МДБ на Кременеччині та Дубенщині.
Наведено й факти діяльності псевдоповстанських груп, створених органами для компрометації визвольного руху. Загалом знайдений архів дозволить глибше зрозуміти історію періоду визвольних змагань.
Рівненська область.