Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що на сьогодні місцева виконавча влада з кожним днем дедалі більше автономізується і, маневруючи між адміністрацією Президента і Кабінетом Міністрів, живе своїм життям. М. Томенко зазначив, що «оскільки вона діє практично безконтрольно, то більшість голів обласних адміністрацій, а за ними й голови районних, завершують будівництво собі таких новітніх князівств».
За словами заступника глави парламенту, на озброєння в побудові статусу таких маленьких царьків узято все найгірше, що було в радянській та новітній українській історії. «Зокрема, часи останніх років керування Л. Брежнєва, які ввійшли в історію як часи «брежнєвського маразму», стають актуальними для більшості голів обласних адміністрацій», — підсумував політик.
Так, М. Томенко пояснив, що, крім державних нагород, грамот, звань, якими себе обвішують місцеві чиновники, відродилася мода на проведення спортивних змагань на так звані «кубки губернаторів». Він зазначив, що регулярно відбуваються змагання то на «кубок губернатора» Харківської області (з хокею), то Одеської (з футболу), то Київської (зі спортивних танців). Політик наголосив, що зазвичай такі заходи відбуваються або за бюджетні кошти, або за кошти, які стягуються з бізнесу. 
М. Томенко нагадав, що зазвичай футбольні, волейбольні чи інші спортивні події проводяться на честь визначних спортсменів, яких уже немає серед живих.
Заступник Голови Верховної Ради М. Томенко повідомив, що він звернувся з листом до Президента України, в якому поцікавився, чи поставила влада завдання забути і не вшановувати героїв спорту, замість яких героями стають голови обласних адміністрацій, так само як останнім часом влада забуває пошанувати українських героїв історії, політики і культури.
Прес-служба Миколи Томенка.