Народний депутат Юрій Ключковський висловив припущення, що проект закону «Про вибори народних депутатів» передбачає спеціальні механізми впливу, які закладені вже на етапі реєстрації кандидатів. Народний обранець звернув увагу на те, що терміни такої реєстрації надзвичайно обмежені, і кандидат може фізично не встигнути оформити всі документи, якщо йому повернуть їх на доопрацювання.
Парламентарій розповів, що законопроект уточнює списки виборців за повідомленнями органів ведення реєстру, але при цьому не вказано, який вигляд це повідомлення повинне мати. Допускається й голосування за місцем перебування, за електронним повідомленням органів ведення реєстру.
Ю. Ключковський також звернув увагу на те, що захист бюлетенів законопроектом не передбачений.
Народний депутат від «БЮТ-«Батьківщина» Сергій Подгорний вважає, що є тільки один спосіб не допустити прийняття законопроекту про вибори народних депутатів. Це — внесення змін до чинного закону в частині, де йдеться про реєстр виборців. Все інше — від лукавого.
Результатом роботи «круглого столу» стало прийняття резолюції. Зокрема, його учасники пропонують Верховній Раді взяти за основу проект закону «Про вибори народних депутатів», розроблений Юрієм Ключковським.