Бокс. Як уже повідомлялося, мешканець Кривого Рогу Євген Хитров кілька днів тому у Баку став чемпіоном світу у ваговій категорії до 75 кілограмів, а також отримав ліцензію на участь у ХХХ Олімпійських іграх.
За виступом Євгена на чемпіонаті світу уважно спостерігали у Дніпропетровську. Адже він — учень обласної школи вищої спортивної майстерності, вихованець заслуженого тренера України Сергія Криницького. Результат, показаний Євгеном, став кращим у Дніпропетровській області за останні 34 роки у цьому виді спорту. Відтоді як чемпіоном світу 1978 року став наш земляк-боксер Віктор Савченко у ваговій категорії до 71 кілограма.
З перемогою чемпіона світу—2011 та його тренера привітав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. Він нагадав, що на засіданні другої Асамблеї Дніпропетровського обласного відділення НОК України було вирішено, що всі спортсмени області, які повернуться з Олімпіади-2012 з медалями, отримають у подарунок від влади квартири.
Сьогодні в Дніпропетровській області боксом займається три з половиною тисячі юнаків, з яких близько двох тисяч — у дитячо-юнацьких спортивних школах, а 24 — в обласній школі вищої спортивної майстерності. Вісім представників Дніпропетровщини входять до складу збірної України. А Євген Хитров уже здобув ліцензію на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року.
Дніпропетровськ.