Про цю легендарну постать написано багато. Понад 50 років свого життя він присвятив військовій діяльності, брав участь у семи війнах, не знаючи поразок. Він придушив повсталу Польщу і взяв у полон Пугачова. Його особа завжди притягуватиме істориків, науковців, краєзнавців.

«Золоті імена. Олександр Васильович Суворов в історії Очакова і землі Очаківської» — так зветься книга краєзнавця Галини Крикун з Очакова. 

Це добре проілюстроване документально-художнє видання, яке вийшло накладом в 1000 примірників, щойно поповнило всі бібліотеки області.

Свої перші гучні перемоги Суворов здобув у російсько-турецькій війні 1787—1791 років на території сучасної Миколаївщини.

Робота над виданням потребувала особливих зусиль уже тому, що в ореолі імені Суворова дослідниця поєднала з Очаківщиною понад 600 визначних особистостей різних часів. Тут майже 400 унікальних ілюстрацій. 

Цьому передувала наполеглива праця в бібліотеках, архівах та музеях України, Росії, Білорусі.

Видання висвітлює значний період життя найстарішого міста півдня України — Очакова наприкінці ХVІІІ століття, його визволення від 300-літнього татаро-турецького панування. Значне місце приділяється штурму Очакова. Імена воєначальників тих часів досі носять вулиці міста.

Книга вийшла у світ на кошт «Обласної програми підтримки книговидання і книгорозповсюдження в Миколаївській області на 2006—2011 роки».

 

Миколаївська область.

Фото з сайту: www.ochakiv.info