«Ви не скажете, як пройти до бібліотеки?». Запитання із класичного радянського фільму лунало цього дня в Донецьку часто. Це — не розіграш, а нова форма роботи з читачами. Креативний колектив Донецької обласної бібліотеки для юнацтва вирішив улаштувати свято — «День бібліотек» — для всіх мешканців обласного центру. 

Цього дня на бульварі Шевченка, навпроти бібліотеки, сконцентрувалося стільки талантів на квадратний метр, що вистачило би на кілька сезонів модних нині талант-шоу. Тут можна було побачити виставки ковальських виробів, живопису, кам’яної та паперової пластики, модних аксесуарів тощо. Перед гостями виступив єдиний в Україні театр моди інвалідів, який діє при реабілітаційному центрі «Райдуга». А в приміщенні бібліотеки на відвідувачів чекала виставка непересічного майстра фотографії Петра Чередниченка «Сіверський Донець — безмежна річка».

Жоден із відвідувачів цього дня не залишився без подарунка — ним, безперечно, була книга. Співробітники бібліотеки також влаштували живий буккросинг: розклали книжки на лавочках бульвару. Видання швидко знаходили нових власників. Причому, як відзначила завідувачка сектору дозвілля бібліотеки Тетяна Чекіна, молодь активно цікавилася творами класиків. Така тенденція не може не радувати: культ читання повертається. А традиція читати книгу в її класичному, паперовому, варіанті житиме ще довго.

Свято бібліотек стало гарною нагодою для зустрічі з нашими давніми партнерами. Листи подяки директора бібліотеки Валентини Нікуліної отримали власний кореспондент газети «Голос України» по Донецькій області Ліна Кущ та регіональний консультант газети Ірина Ольшанська. Нам, журналістам, імпонує те, що колектив обласної бібліотеки для юнацтва іде в ногу із часом, об’єднує багатьох творчих особистостей та підтримує юні таланти. Тож у Донецьку до бібліотеки можна приходити не лише за книжкою, а й за спілкуванням та натхненням.

Вл. інф.

Фото Ірини ОЛЬШАНСЬКОЇ.

Виступає театр моди реабілітаційного центру «Райдуга».