Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що візит Президента Республіки Словенія Даніла Тюрка надасть нового імпульсу успішному розвиткові україно-словенських двосторонніх взаємин в усіх сферах.
Про це В. Литвин заявив під час учорашньої зустрічі з Д. Тюрком.
Керівник парламенту висловив думку, що нинішній рівень політичного діалогу «дає змогу з оптимізмом дивитися» на перспективи відносин між нашими країнами. До того ж В. Литвин констатував відсутність проблемних питань між Україною та Республікою Словенія.
В. Литвин висловив сподівання, що нинішній візит Президента Республіки Словенія дасть можливість налагодити і співпрацю на рівні вищих законодавчих органів, висловивши готовність Верховної Ради наповнити міжпарламентське співробітництво конкретним змістом. На жаль, сказав В. Литвин, з часу набуття незалежності наших держав не було здійснено обміну візитами на рівні офіційних парламентських делегацій. Парламентський вимір співробітництва, вважає він, є також важливим у питанні підтримки європейських прагнень України.
У свою чергу, Президент Республіки Словенія Д. Тюрк (на знімку) зазначив, що нинішній рівень двосторонніх відносин і безпосередніх стосунків між громадянами наших держав є добрим.
Говорячи про парламентський вимір двосторонніх взаємин, Д. Тюрк сказав, що після обрання нового складу парламенту Республіки Словенія на позачергових виборах у грудні ц. р. він разом з керівником нового парламенту докладе зусиль до налагодження міжпарламентських україно-словенських зв’язків. Він запросив Голову Верховної Ради України відвідати Республіку Словенія з офіційним візитом.
Сторони також обговорили питання євроінтеграції України. Д. Тюрк зазначив, що його країна «повністю підтримує європейські прагнення України», висловивши думку, що досвід Словенії у цьому питанні може бути корисним для України, і запропонував відповідну допомогу з боку парламенту Республіки Словенія.
В. Литвин наголосив, що Україна високо цінує підтримку Словенією євроінтеграційних прагнень нашої держави. 
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.