Голова КМДА Олександр Попов під час обговорення Стратегії розвитку столиці відзначив проблематичність повернення місту земель під скандальними забудовами.

«Я хочу, щоб ви розуміли: знести будинок — це дуже непроста річ в умовах правового поля, яке в нас є. Будинки зводилися з дозволу певних чиновників — відповідальних осіб», — сказав він. Наприклад, щодо Олександрівської лікарні ми просто домовились. Театральна площа (новобудова поблизу станції метро «Театральна». — Авт.) — там у нас свій підхід був, зараз вони передають місту (інвестори, котрі начебто дарують столиці незаконно зведену споруду, в якій КМДА, усупереч багаторазовим обіцянкам демонтувати її, планує розмістити Музей історії Києва. — Авт.). Тобто кожне питання треба розглядати окремо, бо скрізь є правові підстави говорити, що все було збудовано тим чи іншим чином, але законно».

Пане Попов, ми чудово розуміємо: ви банально боїтеся наступити на хвіст «певним чиновникам — відповідальним особам», які надали незаконні дозволи, а ще більше — тим, хто за ними стоїть. І правове поле, на яке ви нарікаєте, дає вам цілковиту і законну можливість скасувати їхні рішення. До речі, не «тим чи іншим чином» — не коштом міста, а за гроші порушників закону і  їхніх покровителів. Та й зроблять вони це добровільно — варто лишень оприлюднити імена «героїв», оскільки «певні чиновники» поставили підписи під дозвільними документами.

І наостанок. За ваші власні, пане Попов, неодноразові обіцянки щодо демонтажу будинку поблизу станції метро «Театральна» на підставі незаконного його спорудження — як воно: сором не пече, відставка не кличе?