Затриманий у понеділок на Житомирщині педофіл виявився 32-річним мешканцем Києва, який відбуває покарання у Бердичівському виправному центрі. Раніше, 2007 року, його було засуджено за зґвалтування та розбійний напад.
Коли до Бердичівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення, що на околиці міста чоловік б’є дитину, туди негайно виїхала оперативна група. На десятирічній дівчинці виявили три різані рани. Зі збоченцем вона зустрілася близько 14-ї години, коли поверталася зі школи малолюдним маршрутом.
Як повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області, того дня зловмисник мав виконувати господарські роботи за межами виправної установи, однак самовільно залишив місце перебування і вийшов у місто.
Наприкінці вересня працівниками Бердичівського міськвідділу міліції щодо нього було порушено кримінальну справу за хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї. Тепер проти затриманого порушено ще одну справу за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої). Дівчинку було госпіталізовано.
Житомирська область.