Урожай / У ТОВ «Агрофірма імені Чкалова» пшеничними жнивами задоволені
Про роботу ТОВ «Агрофірма імені Чкалова», що в Кіровоградській області.
Про роботу ТОВ «Агрофірма імені Чкалова», що в Кіровоградській області.
Аграрії Донецької області зібрали мільйон тонн зернових.
Про хліборобів сільгосппідприємства імені Калашника, що поблизу Полтави.
Майже сім тисяч гектарів вирощеного врожаю пошкоджено стихією у Вінницькій області.
Триває збирання ранніх зернових у агрофірм компанії «Ай Енд Ю Груп Юкрейн».
З обмолоту озимого ячменю та ріпаку розпочали жнивувати сільгосппідприємства Львівщини.
За даними Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації, врожайність зернових сягає в середньому 33 центнерів з гектара.
Станом на 4 липня в Запорізькій області обмолочено 333 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур і намолочено 1 млн 061 тис. тонн зерна нового врожаю.
На Закарпатті першими почали жнива хлібороби найтеплішого в області Виноградівського району.
В Україні вже у 18 областях аграрії розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових.
У п’яти районах Полтавської області почалися жнива.
У Миколаївській, Одеській, Херсонській та Дніпропетровській областях збирають ранні зернові.
У понад три рази планують збільшити посіви сорго на Вінниччині — із 400 гектарів у минулому році до 1,3 тисячі га в нинішньому.
У Херсонській області через подорожчання води для зрошення аграрії значно скоротили площі для вирощування рису та сої.
Вигідна ціна на пшоняні крупи спонукала аграріїв Вінницької області переглянути структуру сівозмін.
На Хмельниччині у низці районів не можуть завершити посівну.
Аграрії Прикарпаття бідкаються, що через дощі не можуть викроїти кілька погожих днів, щоб зайти в поле.
За прогнозами синоптиків, до кінця травня у Хмельницькій області випаде двомісячна норма. Проте досвідчені агрономи закликають не панікувати.
У господарствах Львівщини вже посіяли 310 тис. га ярих культур.
Сильні зливи і грози, що прокотилися країною, трохи пригальмували роботи, але аграрії продовжують сіяти соняшник, кукурудзу, сою, гречку, просо та інші пізні культури.