Захід, організовано Міністерством освіти та науки України спільно з Європейською антикорупційною ініціативою (EUACI), присвячено практичному впровадженню Стратегії реформування системи шкільного харчування. Заступниця Міністра розвитку громад і територій України Наталія Козловська виступила під час відкриття форуму.
На заході були присутні понад 400 представників центральних та місцевих органів влади, проєктувальників, архітекторів та проєктних організацій.
На меті форуму – підвищення професійної обізнаності, вдосконалення підготовки знань з розробки якісних проєктів, обмін досвідом і найкращими практиками, а також формування єдиного підходу до проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів освіти.
На сьогодні Стратегією реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, а також змінами до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку визначені три технологічні моделі організації харчування:
• базова кухня – традиційна організація харчування та зонування приміщень в школах;
• опорна кухня – є подібною до попередньої моделі, але має додатково зону фасування і пакування готової гарячої їжі та можливості її доставки до прилеглих шкіл;
• фабрика-кухня – передбачає приготування та шокове охолодження готової їжі поза межами школи та доставку її до закладів освіти.
За матеріалами Міністерства розвитку громад та територій України.