Захід приурочений до Міжнародного дня нематеріальної культурної спадщини і 85-ї річниці створення Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.
Симпозіум став платформою для обміну знаннями і досвідом у сфері збереження нематеріальної культурної спадщини (НКС). Учасники з усієї України мали можливість обговорити, як ефективно зберігати та популяризувати традиції, обряди, мистецтва і кухню, які є частиною національної спадщини. Особлива увага була приділена не лише науковим аспектам, а й практичним підходам до охорони та розвитку НКС.
Хмельниччина вже має 13 елементів, занесених до місцевого списку нематеріальної культурної спадщини, тож триває робота з дослідження та фіксації цих цінностей.
Особливою темою симпозіуму став проєкт «Автентична кухня Поділля. Хмельницька область. Планується створення впізнаваного бренду «Подільська кухня», що об'єднає рецепти з усіх куточків області.
Збереження таких елементів є важливим не лише для культурної ідентичності окремих народів, а й для загального культурного різноманіття світу.
За матеріалами Хмельницької ОВА.