Елемент нематеріальної культурної спадщини Донеччини «Приготування святкового солодкого хліба Бурма хатлама греків Мангуша» — це унікальна традиція, що зберігається серед надазовських греків, які понад 240 років тому переселилися з Криму на територію Приазов’я. Бурма хатлама – солодкий хліб, який готується на важливі святкові події, зокрема на весілля, і є важливою частиною культурної ідентичності місцевої громади.
Процес приготування цієї страви вимагає багато часу та зусиль, тому його готують рідко, що надає хлібу святковий характер. Існують різні варіанти назви хліба (фулто, флуто, фульто тощо), але найбільш поширеною є назва «Бурма хатлама» в Мангуші.
Незважаючи на складні умови війни та окупації, традиція приготування цієї страви зберігається завдяки зусиллям місцевих родин, які передають рецепт наступним поколінням, підтримуючи культурну спадщину і зв’язок із минулим.
Детальніше про традицію приготування солодкого хлібу «Бурма хатлама» за посиланням: http://surl.li/mpjshc.
За матеріалами Донецької ОВА.