Агрополітика / Від дешевої цибулі до дорогих перців пропонує ринок у розпалі літа
Десять культур у сівозміні фермерського господарства «Вищеольчедаївське» Мурованокуриловецького району Вінницької області.
На Запоріжжі підбили підсумки другої п’ятиденки змагання колективів збиральних ланок за найвищу продуктивність праці на приз заслуженого механізатора України Героя Праці Івана Мартиненка.
Агрофірма «Мрія», що господарює у Великописарівському районі на Сумщині, запустила новий елеватор.
На понад чотири тисячі гектарів збільшили площі під цукровими буряками на Вінниччині.
Схоже, на території Львівської області роками діє міліцейсько-поліцейська схема викачування грошей з великих аграрних підприємств.
Майже третину полів колосових і озимого ріпаку вже зібрали аграрії Дніпропетровщини.
На Донеччині ранні зернові та зернобобові вже обмолочено на 76,6 тис. га.
На ринках Херсонської області персики нині коштують 45—60 грн за кілограм, тоді як абрикоси типу добірної «ананаски» — 60—80 грн.
Пора ягід у самому розпалі. У покупців на ринку очі розбігаються від різноманіття фруктів — усе яскраве, соковите, звабливе...
У Запорізькій області, згідно з оперативними даними райдержадміністрацій, очікують зібрати майже 2,6 мільйона тонн зерна.
Біологічна врожайність озимих зернових на Вінниччині становить від 70 до 90 центнерів з гектара.
На базі СТОВ «Торецьке» Добропільського району Донецької області відбувся обряд першого снопа — зажинки.
На Івано-Франківщині очікують на щедрі намолоти озимих культур, хоч негода і впливає на якість збіжжя.
Хлібороби ТОВ «АПК імені О. В. Гіталова», що на Кіровоградщині, в цьогорічній жнивній кампанії стартували в Новоукраїнському районі одними з перших.
У СТОВ «БахмутАгро» минуло свято зажинків — першого снопа, яким за стародавньою традицією у хліборобів розпочинаються жнива.
Першу партію зерна нового врожаю відправили з Херсона іноземним замовникам.
А прогнози погоди та очікувані намолоти залишаються мінливими.
У пекельну спеку, коли температура на поверхні ґрунту «зашкалює» за 65 градусів Цельсію, аграрії Херсонщини ведуть косовицю.
На Полтавщині жнива почалися з обмолоту озимого ячменю.