Урожай / Тільки зібрали, а вже готуються до весняного засіву
Аграрії Хмельниччини завершили збір пізніх зернових та технічних культур. Загалом з 615 тис. га намолотили 4,1 млн тонн зерна.
Аграрії Хмельниччини завершили збір пізніх зернових та технічних культур. Загалом з 615 тис. га намолотили 4,1 млн тонн зерна.
Цукровари Вінниччини планують отримати в нинішньому виробничому сезоні 309 тисяч тонн солодких кристалів.
У 2020 році святкування Всесвітнього дня ґрунту проводиться під гаслом «Підтримуйте ґрунт живим, захищайте біорізноманіття ґрунту».
На гуцульських обійстях дедалі частіше замість корів з’являються невибагливі в догляді кози.
На Хмельниччині практично завершився буряковий сезон. Зі своїми завданнями впоралися як аграрії, так і цукровики.
Аграріїв Херсонщини просто-таки тероризують гризуни.
Однією з причин процвітання гризунів є глобальне потепління.
Останнім часом на споживчому ринку дедалі частіше можна побачити спельту, борошно та крупи із твердих сортів: семолу, булгур, кус-кус тощо.
Попри зимову пору «солодкі жнива» в Україні все ще тривають.
Не варто боятися об’єднання, адже гуртом легше отримати державну підтримку та залучити кредити на розвиток.
Як живеться у глибинці, розповідає житель села Топило Знам’янського району, що на Кіровоградщині, Микола Бойко.
До початку зими аграрії встигли засіяти озимими зерновими культурами майже 7,1 млн га.
Найвища урожайність гречки у нинішньому році — на Вінниччині: на круг намолотили по 21,3 центнера, загалом зібрали майже 14,3 тисячі тонн зерна.
Виробництво яблучних чипсів під торговою маркою «Добре яблуко» започатковано у Павлиші, що в Онуфріївському районі на Кіровоградщині.
Такий винахід належить Володимиру Турку із села Долинське, що неподалік райцентру Сосниця на Чернігівщині.
Що триваліша посуха, то більше аграріям Херсонщини доводиться лити води на поля, щоб отримати хороший урожай.
Осіння посуха знову навідалася на Херсонщину.
У зв’язку з несприятливими погодними умовами на Житомирщині цьогоріч зернових та зернобобових зібрали майже на 400 тис. тонн менше, ніж торік.
На Придніпров’ї трудяться справжні герої хліборобської праці, продовжуючи з діда-прадіда найголовнішу і найпотрібнішу справу — людей хлібом годувати.
На полях Дніпропетровщини завершили збирання врожаю овочів відкритого ґрунту.