Агрополітика / Сільгосппродукція залишається важливою статтею експорту
Порти Великої Одеси працюють під захистом військових.
Порти Великої Одеси працюють під захистом військових.
Усі складові сакральної страви тепер належать до проблемних продуктів.
Як показали умови воєнного стану, навіть із великими врожаями можна стати банкрутом, не маючи тваринництва чи бодай первинної переробки сільгосппродукції.
19 листопада — День працівників сільського господарства.
19 листопада — День працівників сільського господарства.
У Мінагрополітики прогнозують, що велику користь отримає український покупець, котрий споживатиме безпечну і якісну продукцію.
Урожайність нижча, адже зекономили і на добривах, і на засобах захисту рослин, бо не було жодних гарантій, що витрати повернуться додатковими тоннами збіжжя.
Проблема скорочення дійної череди загострюється з кожним роком.
На Сумщині півтисячі домогосподарств отримали по 30 курчат-бройлерів та засобів для утримання і вирощування домашньої птиці.
На Сумщині комунальне підприємство Тростянецької міськради «Агенція місцевого розвитку» розпочало збирання цьогорічного урожаю гарбузів.
До середини листопада аграрії Дніпропетровщини планують завершити основні роботи на полях.
Третину зібраних буряків уже переробили.
Цех із переробки горіхів збудували на одному з підприємств харчової галузі Вінниччини.
Вінницька компанія «Френдт», що спеціалізується на цифрових технологіях та автоматизації в агробізнесі, представила техніку для виявлення мін (на знімку).
У пошуках дешевшої свинини хмельничани приходять на ринок.
Андрій Богданець: Інновація аграрного сектору економіки України має полягати у впровадженні «зелених» технологій, органічного виробництва та глибокої переробки вирощеної продукції.
А тимчасовий морський зерновий коридор стає постійним.
Чимало хат у селі згоріло від прямих влучань, тож люди напередодні зими змушені шукати нове житло.
Польща збільшила транзит зерна, але не приймає макуху і шрот.
Сумський національний аграрний університет отримав сертифікат «Органік Стандарт» на вирощування баклажанів, кавунів, солодкого перцю і помідорів.