
Це вже другий рекорд, який встановили в Коростені. Перший гігантський дерун випекли на першому фестивалі, що відбувся 2008 року. Другий фестиваль ознаменували встановленням пам’ятника деруну.
Цього разу на фестиваль у Коростень прибули чотири зарубіжні делегації: дві з Великобританії, ще дві — з міст-побратимів: польського Красніка і російського Ноябрьська. Пригощав дерунами і міський голова Коростеня Володимир Москаленко (на знімку ліворуч). Він дав майстер-клас з їх приготування.
На фестивалі кожен міг придбати патент на право дегустувати деруни в необмеженій кількості і в будь-якій торговельній точці, щоб потім виставити власну оцінку: це коштувало сто гривень. Порція з чотирьох дерунів з приправою, тобто зі сметаною, м’ясом чи грибами, коштувала від п’яти до десяти гривень. Отож, якщо вже потекли слинки, приїжджайте наступної осені до Коростеня.
Житомирська область.

Деруни їв і прихвалював народний депутат України Микола Рудченко.