В Україні зварено понад мільйон тонн цукру, зокрема 220 тисяч — підприємствами Вінниччини. Нині у загальнодержавному масштабі працює 40 заводів, які можуть переробити за добу 172,4 тисячі тонн буряків.
Щоправда, цукристість коренів дещо нижча за минулорічну — 17,22 відсотка проти 17,86 відсотка, тож і вихід солодкого піску менший. Утім, бурякові площі, за інформацією Мінагрополітики, у 2017-му зросли на 25 тисяч гектарів — до 317,6 тисячі. Тож виробництво солодкого піску помітно не скоротиться і, за прогнозами асоціації «Укрцукор», становитиме майже 2 мільйони тонн.
Агрополітика
123
123

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму 178
-
2Міжнародний день дитячої книги 120
-
3Містяни вшанували полеглих у боях за Чернігівщину у третю річницю визволення області 102
-
4Парламентський довідник знаменних і пам’ятних дат — квітень 2025 року 68
-
5Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям 56