
Зізнається, що змайструвати небачений досі шедевр його спонукала ялинка із Закарпаття, що нині виблискує кольорами веселки на Площі святого Петра у Ватикані. Молодий кондитер, який пройшов професійну школу у самому Парижі, побажав у такий спосіб порадувати закарпатців, але насамперед допомогти неповносправним дітям.
За словами Валентина, спочатку хотів створити головний новорічний атрибут із шоколаду. Але карамель — матеріал міцніший і вишуканіший: відблискує на світлі, багатий переливами кольорів і за рахунок цього має справді святковий вигляд.
...Працював до третьої години ранку і спорудив досить міцний каркас, а тоді, вже наступного дня, змайстрував гілки й прикрасив їх.
Разом із дітьми з реабілітаційного центру «Дорога життя» відлив і солодкі льодяники за рецептом із книги столітньої давності у вигляді герба Ужгорода. Валентин сподівається знайти меценатів, які б купили льодяники, а за виручені кошти звести кілька пандусів, таких потрібних цим діткам...
Солодку красуню-ялинку кондитер установив у найбільш відвідуваному напередодні свят ужгородському супермаркеті. Біля неї поставили скриньку, щоб благодійники кидали гроші для потреб неповносправних дітей.
Фото Олександра ПОПОВИЧА.