Наразі найбільша площа посівів припадає на ячмінь — 315,5 тис. га. Ярої пшениці вже засіяно 79,8 тис. га, гороху – 102,9 тис. га, вівса – 50,7 тис. га.
Регіони–лідери за темпами сівби:
• Миколаївська область: 60,1 тис. га (пшениця – 3 тис. га, ячмінь – 32 тис. га, горох – 24,5 тис. га, овес – 0,6 тис. га);
• Тернопільська область: 58,1 тис. га (пшениця – 14 тис. га, ячмінь – 36,8 тис. га, горох — 3,7 тис. га, овес – 3,6 тис. га);
• Вінницька область: 53 тис. га (пшениця – 10,4 тис. га, ячмінь – 34,5 тис. га, горох – 7 тис. га, овес – 1,1 тис. га);
• Кіровоградська область: 48,8 тис. га (пшениця – 1,5 тис. га, ячмінь – 29,7 тис. га, горох – 16,5 тис. га);
• Волинська область: 47 тис. га (пшениця – 9 тис. га, ячмінь – 14 тис. га, горох – 4 тис. га, овес – 20 тис. га).
Цукрові буряки засіяні на площі 17,8 тис. га.
Соя засіяна на площі 0,6 тис. га.
Нагадаємо: загалом у 2025 році заплановано засіяти понад 5,7 млн га ярих зернових та зернобобових культур, що відповідає рівню 2024 року. Головною особливістю нового сезону стане збільшення площ під ярою пшеницею на 28 %, до 222,8 тис. га. Такі зміни в структурі посівів відповідають стабільному попиту на пшеницю з боку переробних підприємств та експортерів.
За матеріалами Міністерства аграрної політики та продовольства України.