Агрополітика / Поля напились досхочу

А прогнози погоди та очікувані намолоти залишаються мінливими.
У пекельну спеку, коли температура на поверхні ґрунту «зашкалює» за 65 градусів Цельсію, аграрії Херсонщини ведуть косовицю.
На Полтавщині жнива почалися з обмолоту озимого ячменю.
На Херсонщині працюють над виведенням ну дуже особливого сорту кавуна — «балакучого».
Жнива набирають оборотів й у Запорізькій області.
Більшість наших читачів пам’ятають часи, коли в період збиральної кампанії увага всієї країни була прикута до трудівників полів.
Як вирощують моркву в селі Заозір’я Рівненської області.
На Луганщині обмолот зернових розпочали підрозділи ПрАТ «Агротон» у Білокуракинському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.
На Дніпропетровщині, як повідомили «Голосу України» у департаменті економрозвитку ОДА, загалом жнива розгорнуться на більш як 767 тисячах гектарів.
На Вінниччині розпочали збирання озимих ріпаку та ячменю.
На Хмельниччині в місцевих прокуратурах можуть показати чимало «земельних» справ. Переважна більшість їх стосується неправомірної передачі наділів в оренду.
У селі Бутове, що в Зарічненському районі на Рівненщині, Василь Крупко вирощує картоплю під соломою. Цей формат висадки в нього поки що експериментальний.
Фермер Олександр Хомич із села Чудель Сарненського району Рівненщини пішов слідами свого батька Олександра Володимировича.
Своєрідний рекорд інтенсивності зливи зафіксували в селі Писарівка Ямпільського району на Вінниччині.
Роботизована ферма почала працювати у господарстві села Каташин на Вінниччині. Сюди, в глибинку, щоб побачити це диво, потягнулися туристи.
На Херсонщині, де вирощують понад сорок відсотків вітчизняного рису, останнім часом стабільно зменшуються площі під його посів.
До 122 тисяч тонн зерна відтепер можна зберігати на елеваторі приватного підприємства «Агрофірма «Вільхівці», що в Городенківському районі Івано-Франківської області.
Сильні зливи призвели до підтоплення сільгоспугідь в Івано-Франківській області.
Проблеми молочного скотарства не знаходять свого розв’язання кілька десятиліть поспіль.
Родина Кравчуків із Кропивницького вирішила ризикнути з новим бізнесом. Та ще й сподівається пити шампанське, якщо фермерський сезон матиме успішне завершення.